MĂSURI DE PREVENȚIE A RĂSPÂNDIRII INFECȚIEI CU VIRUSUL COVID-19

Pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19 (CORONAVIRUS) și a proteja sănătatea cetățenilor, începând cu data de 11 martie 2020 și până la data de 31 martie 2020 (cu posibilitatea prelungirii acestui termen), SE RESTRICȚIONEAZĂ ACCESUL ÎN INCINTA CLĂDIRII Direcției de Asistență Socială Voluntari.
Astfel, accesul la birourile situate la etajul 1 al clădirii (Registratură, Relații cu Publicul, Evaluare Inițială, Compartimentul Alocații și Indemnizații) va fi permis pentru o singură persoană, iar accesul la etajele superioare este permis doar funcționarilor care desfășoară activitatea în cadrul instituției.

🔴 Vor fi primite la registratura Direcției doar cererile pentru alocații și indemnizații, restul solicitărilor se vor trimite pe adresa de e-mail (asistentasociala@primaria-voluntari.ro), prin telefon (0314251664), Whatsapp la unul dintre numerele de telefon: 0754 233 918, 0754 079 465 și fax (0314251664);

🔴 După analiza dosarelor, pot fi solicitate acte suplimentare, stabilindu-se ulterior modalitatea depunerii acestora;
Pot fi solicitate formularele necesare depunerii dosarelor prin intermediul whatsapp-ului la unul dintre numerele de telefon: 0754 233 918, 0754 079 465 sau e-mail.

🔴 Totodată, vă rugăm să respectați indicațiile cu privire la menținerea igienei (spălați-vă des pe mâini, nu vă atingeți fața dacă nu aveți mâinile igienizate, acoperiți-vă nasul și gura când strănutați și tușiți), păstrarea distanței și vă asigurăm că Direcția de Asistență Socială Voluntari dispune permanent măsuri de dezinfectare și igienizare a spațiilor din interiorul clădirii.

Recomandăm tuturor persoanelor care prezintă simptome de gripă să rămână în izolare voluntară la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, recomandăm tuturor cetățenilor să acționeze calm și responsabil, stările de îngrijorare excesivă sau de panică împiedicând reacțiile adecvate la o situație care poate fi gestionată, în limite specifice, atât de entități competente, cât și de fiecare dintre noi.

Educația emoțională începe din prima zi de viaţă.

Încă de la naștere, copiii par că exersează viitoarele sentimente puternice. De multe ori, în spatele unui comportament nedorit al copilului se află o nevoie emoțională nesatisfăcută.

Este important să ne înțelegem copiii pentru a-i putea ajuta în recunoașterea, validarea și gestionarea emoțiilor și acest lucru îl putem face atunci când suntem capabili să identificăm și să ne recunoaștem propriile trăiri, emoții și sentimente.

Din dorința de a le stimula dezvoltarea inteligenței emoționale, elevii clasei a III-a D din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Voluntari au primit vizita psihologilor Direcției de Asistență Socială Voluntari, care le-au vorbit despre emoții: ce sunt acestea, cum se manifestă și cum pot fi gestionate.

În cadrul activității, copiii au fost îndemnați să își exprime emoțiile și să discute liber despre ele, în prezența colegilor de clasă.
Prin intermediul unor jocuri de rol, elevii au fost puși în diverse situații cu care se confruntă în viața de zi cu zi, pentru a exemplifica cele mai importante emoții pe care le au și pentru a învăța să le recunoască și să le gestioneze.

Concluzia de astăzi a fost aceea că învățăm să ne controlăm emoțiile pe parcusul întregii vieți, fiind nevoiți să trecem prin diverse situații și trăiri, așa că nu trebuie să ne rușinăm cu emoțiile pe care le avem în anumite momente, indiferent dacă acestea sunt pozitive sau negative.

La finalul activității, copiii au primit Diploma Emoțiilor pentru implicarea activă, interesul manifestat față de cele învățate astăzi și pentru curajul de care au dat dovadă în exprimarea propriilor trăiri.

Ne pregătim să întâmpinăm primăvara cum se cuvine!

15 copii și adolescenți din clasele special integrate în Școala Gimnazială Numărul 2 Voluntari au participat la Atelierul de confecționat mărțișoare, organizat astăzi de Direcția de Asistență Socială Voluntari. Mărțisoarele moderne realizate de aceștia, sub formă de animălute, inimioare, mesaje și gărgărițe vor fi un cadou deosebit pentru persoanele dragi lor.

Activitatea vine din dorința de a promova creativitatea, dar și de a stimula interacțiunea dintre copiii și adolescenții proveniți din categorii vulnerabile, pentru a favoriza socializarea și a-i sprijini în integrarea lor în grup.